Plantation Logo

Masterclass Plantation Rum
Single casks
donderdag 20 oktober / 19u30


Plantation Rum werd in 1999 opgericht door Alexandre Gabriel. Op dat moment eigenaar van de groep rond cognacproducent Ferrand. Hij had reeds contacten in de Caraïben omdat hij zijn gebruikte cognacvaten verkocht aan rumproducenten. Door deze contacten werd zijn nieuwsgierigheid gewekt & besloot hij om Plantation op te starten. Iets meer dan 20 jaar later, kunnen we zeggen dat Plantation Rum een echte pionier is geworden in de wijde wereld van rum. Ondertussen zijn ze bijvoorbeeld eigenaar van de West Indies Rum Distillery in Barbados & zijn ze medeaandeelhouder van National Rum of Jamaica, eigenaar van de mythische stokerijen Clarendon & Long Pond. 

Wij nodigen u dan ook met veel plezier uit voor een masterclass over deze prachtige producent. We proeven 6 nieuwe single casks gebotteld voor enkele speciaalzaken in België, waaronder Prima Vinum uiteraard. Buiten het karakteristieke dubbele aging proces van Plantation (gedeeltelijke tropische & gedeeltelijke continentale rijping) krijgen deze single casks nog een extra dimensie mee in de vorm van een speciale finish. Brand Ambassador van Plantation Clément Delaunay zakt af naar Lommel en zal tekst & uitleg geven bij volgende line-up:

- Panama 2008 46,4% vol Pineau des Charentes Cask Finish
- Barbados 2015 44,1% vol Drouin Pommeau Cask Finish
- Barbados 6YO 44,8% vol Port Cask Finish
- Trinidad 2009 52,4% vol Tokaj Wine Cask Finish
- Jamaica 2007 50,4% vol Ironrout Bourbon Cask Finish
- Jamaica 2009 52,9% vol Spanish Orange Wine Cask Finish


Deelnameprijs voor deze degustatie bedraagt €30,00 (inclusief enkele hapjes). Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling. Overschrijven kan op rekeningnummer BE26 2300 5133 3329 op naam van Prima Vinum BVBA. Gelieve ons eerst per e-mail (info@prima-vinum.be) te contacteren alvorens over te gaan tot betaling, aangezien het aantal plaatsen strikt beperkt is.